Website redesign

maart 3, 2009

Dezer dagen is een website hét visitekaartje van de elektronische wereld. Voor ondernemingen die via het internet hun producten verkopen is het bovendien ook het enigste middel van communicatie. Een belangrijk aspect van een dergelijke website is dat de gebruiker in één oogopslag ziet wat de site doet, welk soort product aangeboden wordt, hoe genavigeerd dient te worden en of de gebruiker de website aangenaam vindt. Dit laatste is voornamelijk belangrijk om de gebruiker te doen terugkeren, niet alleen is een mooie (aangename) layout van belang, de inhoud van de site dient regelmatig te veranderen opdat een gebruiker zou terugkeren.

Al enige tijd heb ik samen met een goede vriend van me een computerspel ontwikkeld, een strategy game dat via een website kan gedownload en gespeeld worden. Doelstelling van deze blogpost is gebruiksvriendelijksheid-problemen in de bestaande website te detecteren, en een template voor een nieuw design uit te werken. De website is te vinden op www.cities-of-faith.com .

Gedetecteerde problemen & potentiële oplossingen:

  • De banner bovenaan maakt dat ongeveer de helft van de pagina verloren gaat aan inhoudsloze graphics. 
  • Het spel dient gedownload te worden, op dit moment kan dit via een link in de navigatiebalk naar de play pagina. Een play knop op de home pagina zou deze nodeloze indirectie naar een andere pagina vermijden. Op dit moment gebeurt de registratie voor het spel op de website, en kan daarna het spel gedownload worden (de login-procedure vindt in-game plaats). Een mogelijke verbetering is de registratie procedure ook in-game te plaatsen, op die manier wordt de gebruiker maar geconfronteerd met één omgeving voor login en registratie. 
  • De egaliteit van achtergrond past niet echt bij de context van een online game, het maakt een weinig spannende indruk. 
  • De google ads aan de linker zijde geven een slordige indruk. 
  • De hoeveelheid screenshots op de home pagina lijkt overdreven, een mogelijke oplossing is om één screenshot te plaatsen die in feite een link is naar een pagina met screenshots. 
  • Een kort overzicht van nieuwe dingen op de home pagina is zeker gewenst. 

Het nieuwe design samen met het oude design worden hieronder afgebeeld.

One Response to “Website redesign”

  1. Erik Duval Says:

    Cool game! Leuk ook dat jullie wat jullie opsteken meteen toepassen!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: